Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kantosyrjän ja Kiteenlahden riistakolmiolla paljon elämää

 

Pertti Pirhonen, vasemmalla, ja Sami Purmonen kuuluivat siihen joukkoon, joka suoritti

Kiteenlahden Eräpoikien ja Kantosyrjän Erä-Veikkojen ensimmäisen riistakolmiolaskennan toissa lauantaina. 
Yllättävän paljon jälkiä löytyi, he tuumivat Välivaaran maastossa.Pertti Pirhonen, vasemmalla, ja Sami Purmonen kuuluivat siihen joukkoon, joka suoritti Kiteenlahden Eräpoikien ja Kantosyrjän Erä-Veikkojen ensimmäisen riistakolmiolaskennan toissa lauantaina. Yllättävän paljon jälkiä löytyi, he tuumivat Välivaaran maastossa.

Maassamme on 1980-luvulta lähtien seurattu riistakantojen kehitystä riistakolmiolaskentojen avulla.

Laskentoja tehdään kahdesti vuodessa: talvella tammi-helmikuussa sekä kesällä ennen metsästyskauden alkua. Ne antavat arvokasta tietoa mm. metsästysverotuksen suunnitteluun. 

Yksi Kiteen uusista riistakolmioista sijaitsee Kantosyrjän Erä-Veikkojen ja Kiteenlahden Eräpoikien alueella lähellä valtakunnan rajaa. Se perustettiin viime elokuussa ja ensimmäinen laskenta suoritettiin lauantaina 24. tammikuuta. 

Laskennan tulos yllätti. 12 kilometrin laskentalinjalta löytyi peräti 240 jäljet ja näköhavainto tuli 20 linnusta. Eniten liikkeellä oli ollut jäniksiä. Niistä tehtiin 151 jälkihavaintoa. Myös hirven jälkiä löytyi runsaasti, kaikkiaan 70 kappaletta. 

Lisäksi laskentalinjalla havaittiin 8 ilveksen, 5 oravan, 3 ketun, 2 saukon ja yhdet lumikon jäljet. Teeriä muutaman tunnin mittaisen laskentasession aikana nähtiin 15, pyitä 3, metsoja 1 ja korppeja 1.

 

Riistakolmio on tasasivuinen kolmio, jonka jokaisen sivun pituus on neljä kilometriä. Laskentalinjaa kertyy siten 12 kilometriä.Riistakolmio on tasasivuinen kolmio, jonka jokaisen sivun pituus on neljä kilometriä. Laskentalinjaa kertyy siten 12 kilometriä.