Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kantosyrjän Erä-Veikot                                                                        Jäsentiedote                                                                                                                                                                                                                                            14.3.2016

 

Keväinen tervehdys!

 

Kevät on järjestötyössä tilinpäätöksen aikaa. Seurassamme vuosi 2015 pistettiin pakettiin 4. helmikuuta pidetyssä talvikokouksessa. 

Toiminnallisesti kulunut vuosi oli lukuisten talkoiden sävyttämä. Eniten töitä tehtiin Rajatuvalla, missä toteutettiin ulkomaalaus, lattioiden hionta sekä lakkaus/maalaus, ulkoverhouksen osittainen uusiminen sekä talon liittäminen kunnallisen vesijohtoverkoston piiriin.

Kustannuksia peruskorjauksesta kertyi liki 12.000 euroa. Menot katettiin lähes kokonaan Kotiseutuliitolta ja Kiteen kaupungilta saaduilla 8.000 ja 2.500 euron avustuksilla. 

Avustusten ja talkoiden ansiosta ylsimme viime vuonnakin ylijäämäiseen tulokseen. Ylijäämää kertyi hieman yli 2.000 euroa. Sille on kuitenkin käyttöä, sillä Rajatuvalla on tarkoitus tehdä korjaustöitä vielä tänäkin vuonna. Toimintasuunnitelmaan sisällytettiin mm. wc-tilojen lattioiden pinnoitteiden uusiminen ja seinien maalaus sekä lämmityslaitteen perushuolto. 

Viime vuonna saatiin päätökseen maanvuokrasopimusten uusinta. Vuokrattujen alueiden kartta metsästysrajoituksineen löytyy seuramme nettisivuilta osoitteesta kantosyrjaneraveikot.fi.

Kartasta on myös paperiversio. Karttoja myy seuramme sihteeri Reijo Väistö, puh. 0500187885. 

Metsästettävää riitti menneenä vuonna kohtuullisesti, vaikka kanalintukannat heikkenivät edellisvuodesta selvästi kylmän ja sateisen kevään takia. Varsinkin teeri kärsi kevään vaikeista sääoloista.

Hirviä kaadettiin 4 aikuista ja 4 vasaa. Käyttämättä jäi kahden aikuisen ja yhden vasan pyyntilupa. Jahtikauden päättyessä vaikutti vahvasti siltä, että hirvikanta olisi pienenemässä.

Nyt tilanne on muuttunut; hirviä tuntuu olevan joka paikassa. Ilmeisesti lämmin syksy muutti hirvien käyttäytymistä niin, että ne muuttivat perinteisille talvehtimisalueilleen vasta tammikuussa kovien pakkasten aikaan.     

Parhaina pienpetojen pyytäjinä talvikokouksessa palkittiin Mauri Litmanen ja Esa Valo. Maurin saalis oli 4 supikoiraa, 3 minkkiä ja 1 näätä. Esa pyydysti viime vuonna 3 minkkiä. 

Tässä yhteydessä on paikallaan muistuttaa saalisilmoitusten tekemisen tärkeydestä. Seurakohtaisten saalistilastojen tekeminen on äärimmäisen vaikeaa, kun saalistietoja tulee vain muutamalta metsästäjältä. Saalisilmoitusten tekeminen käy kätevästi seuran nettisivujen kautta. 

Talvikokouksen päätöksellä jäsen- ja liittymismaksut säilyvät viime vuoden tasolla. Jäsenmaksu on siten 35, pienriistan liittymismaksu 100 ja uusien hirvijahtiin lähtevien maksu 170 euroa.

 

Ole hyvä ja maksa (ellet ole jo maksanut tai olet kunniajäsen) jäsenmaksu 31.3.2016 mennessä seuran tilille OP Kitee FI 77 5153 0450 1931 76. Erillistä tilisiirtolomaketta jäsenmaksua varten ei lähetetä.

 

Seuran puheenjohtajana jatkaa Ossi Valo. Myöskään hallituksen kokoonpanoon ei tullut muutoksia. Hallitukseen kuuluvat Veijo Sormunen, Ilmari Sormunen, Olli Puruskainen, Arto Rantanen, Jouko Väistö ja Reijo Väistö, joka hoitaa sihteerin ja rahastonhoitajan tehtäviä. Yhteystiedot löytyvät nettisivuilta. 

Rajatuvan ja metsästysmajan vuokriin tuli täksi vuodeksi pari pientä tarkennusta. Rajatuvan vuokra on 1.5.-30.9. välisenä aikana 150 euroa/vrk ja 50 euroa/3 tuntia sekä muuna aikana 400 euroa/vrk entisen 300 euron sijasta.

Metsästysmajan vuokra on 60 euroa/vrk. Seuran jäseneltä ei peritä metsästysmajan käytöstä vuokraa kahdelta ensimmäiseltä vuorokaudelta, mutta tämän ylittävältä osalta vuokra on 20 euroa/vuorokausi.

 

  

Hallitus

  

Ps. 

*Yhteislupa-alueen pilkkikisat pitkäperjantaina 25.3. Hyypiillä. Kokoontuminen Kiteenlahden seurantalolle klo 9.00.
*Seuran omat pilkkikisat 1. pääsiäispäivänä 27.3. Katihtalammella. Kokoontuminen majalle klo 9.00

*Kantosyrjän ja Potoskan osakaskuntien pilkkikisat su 3.4. Seuraa ilmoittelua!